home-5574909_1920

Ασφάλιση Ζωής & Υγείας

Μια κακιά στιγμή, αυτό που δεν περίμενες να συμβεί ούτε μπορούσες να το προβλέψεις, συμβαίνει. Ένα πρόβλημα υγείας που χρήζει νοσηλείας, ένα ατύχημα, μια άκρως απαραίτητη και απρόοπτη χειρουργική επέμβαση, έρχεται να σε επιβαρύνει τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά. Στη σημερινή συγκυρία, με την ουσιαστική κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, επανέρχεται στο προσκήνιο η ιδιωτική ασφάλιση.

Γιατί να κάνω Ασφάλιση Ζωής;

Κάθε οικογένεια που έχει το δικό της τρόπο ζωής και τις δικές της υποχρεώσεις, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλονιστεί από ένα απροσδόκητο γεγονός: την απώλεια ζωής τουλάχιστον σε έναν από τους 2 γονείς ή την ανικανότητα να παραχθεί εισόδημα λόγω ατυχήματος ή ασθένειας. Σε ένα τέτοιο περιστατικό η οδύνη είναι μεγάλη. Όμως, πάντοτε μετά την οδύνη έρχεται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας που έμεινε πίσω.

 

Η πρόωρη απώλεια της ζωής μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες γαι την ποιότητα ζωής μιας οικογένειας, η οποία για να καλύψει τις ανάγκες της μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαβίωσής της.  Παρακάτω, αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες ανάγκες που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σε περίπτωση πρόωρης απώλειας ζωής.

 • τρέχοντα έξοδα
 • κάλυψη τελευταίων εξόδων
 • αποπληρωμή στεγαστικών δανείων
 • πληρωμή πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων
 • πληρωμή φόρων κληρονομιάς
 • υποχρεώσεις προς τρίτους
 • χρηματοδότηση μελλοντικών σπουδών για τα παιδιά.

Η ασφάλεια ζωής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλίστε την οικογένειά σας.  Εχει σχειδαστεί για να προστατεύει την οικογένιεά σας, αλλά και άλλα άτομα που μπορεί να εξαρτώνται από εσάς οικονομικά.  Σε περίπτωση απώλειας ζωής, μπορείτε να εξασφαλίσετε μέσω του προγράμματος ασφάλισης που θα επιλέξετε, ότι τα άτομα που εξαρτώνται από το εισοδημά σας να καλύψουν μέρος ή το σύνολο της απώλειας αυτής. 

 

Γιατί να κάνω Ασφάλιση Υγείας;

Γιατί η υγεία είναι ότι πολυτιμότερο. Με την απόκτηση ενός ασφαλιστικού προγράμματος αποφορτίζεστε από το άγχος του κόστους νοσηλίων και επικεντρώνεστε στη φροντίδα τόσο της δικής σας υγείας όσο και των δικών σας ανθρώπων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Η Ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι η καλύτερη λύση για να εξασφαλίσετε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας και αποτελεσματική διαχείριση του κόστους καθώς:

 •  Συμπληρώνει τις παροχές του κοινωνικού σας ταμείου,
 • Σας παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους,
 • Εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς αναμονή (Επισκέψεις σε γιατρούς & ιατρικές εξετάσεις, ασθενοφόρα, επείγουσα αερομεταφορά, αποστολή γνωματεύσεων στο εξωτερικό, κτλ),
 • Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες,
 • Σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε το γιατρό, το διαγνωστικό κέντρο και το νοσηλευτικό ίδρυμα που επιθυμείτε,
 • Έχει προσιτό κόστος και προσαρμόζεται στις δικές σας οικονομικές δυνατότητες,
 • Σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες και μεγάλες δαπάνες υγείας.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν προγράμματα υγείας τα οποία καλύπτουν πρωτοβάθμια περίθαλψη (επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές εξετάσεις κτλ.) ή προγράμματα τα οποία καλύπτουν την δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομειακή) ή και τα δυο παραπάνω, σε ένα πακέτο. Το τι θα διαλέξει ο καθένας εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες του, αλλά και από το κόστος που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Ανάλογα με την εταιρεία και το ασφαλιστικό πρόγραμμα, μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας μπορεί να καλύψει από ένα ποσοστό του κόστους νοσηλείας μέχρι και το πλήρες κόστος, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αμοιβών για ιατρούς, χειρούργους και αναισθησιολόγους συνήθως σε συνεργασία με το ταμείο δημοσίου στο οποίο ανήκει ο ασθενής. Στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν, η ιδιωτική ασφάλεια λειτουργεί επικουρικά με τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις στις οποίες συμβαίνει το ανάποδο, και έτσι πληρώνονται όλα τα νοσήλια, με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον ασφαλισμένο.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν και οικογενειακά πακέτα, τα οποία καλύπτουν μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για παιδιά ή συζύγους. Τα πακέτα όμως που πραγματικά συμφέρουν, «ομαδικά προγράμματα» των εταιρειών, τα οποία μπορεί να καλύψουν ακόμα και το 80% με 90% των νοσηλίων. «Καλύπτουν καλύτερα από τον ΕΟΠΥΥ και γίνονται συνήθως από εταιρείες, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο ασφαλίζουν το προσωπικό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε καλύψεις σε φάρμακα και πολύ μεγάλη συμμετοχή στο κόστος ιατρικών εξετάσεων από την ασφαλιστική εταιρεία με ανταγωνιστικές τιμές.

Πότε να κάνω Ασφάλιση Υγείας;

Όσο νωρίτερα επιλέξετε να ασφαλιστείτε τόσο καλύτερα. Όσο πιο νωρίς και όσο πιο υγιής είστε όταν την κάνετε, τόσο το καλύτερο θα είναι για εσάς για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, στις νεαρές ηλικίες τα ασφάλιστρα είναι σαφώς χαμηλότερα, δεύτερον όσο μεγαλώνετε κάνουν την εμφάνισή τους τα γνωστά χρόνια νοσήματα (καρδιά, διαβήτης κτλ.), τα οποία πέραν του ότι εκτοξεύουν το κόστος των ασφαλίστρων, μπορούν να «προκαλέσουν» ακόμα και απόρριψη της αίτησής σας για ασφάλιση.
Η Skouras Insurance σε συνεργασία με τις πιο έμπειρες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες, παρέχει ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας οι οποίες ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες και οικονομικές απαιτήσεις. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες της δύσκολης εποχής που διανύουμε, σας παρέχει την ευκαιρία να εξασφαλίσετε ασφάλιση ζωής και υγείας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.